Werkwijze nieuwbouw zwembad

De opbouw van het laminaat is als volgt:

Eerst wordt er een G4 primer aangebracht, vervolgens worden de wanden met 2 lagen 300 grams fijn-tix glasmatten gerold. De harssoort die hiervoor gebruikt wordt is een H35/zwembadhars LSE. Deze is op iso-npg basis. De vloer wordt met 2 lagen 300 grams glasmatten gerold. De harssoort is dezelfde als bij de wanden.
Eventuele over- of onderloopgoten worden ook met 2 lagen 300 grams glasmatten gelamineerd en trappen met 2 lagen 300 grams glasmatten.
Als alles uitgehard is komt er nog 1 laag H35/ zwembadhars LSE overheen. Vervolgens wordt alles licht opgeschuurd. Vervolgens komt er een laag T40BT precoat op. Deze heeft een grijs/witte kleur en deze coat blijft ligt plakken voor een goede hechting. Vervolgens komen er nog 1 of 2 lagen LT40SB top coat overheen dit is afhankelijk van de kleur. Deze is volledig kleef vrij. De coatings worden aangebracht met een vachtrol.

Werkwijze renovatie zwembad

De opbouw van het laminaat is als volgt:

Eerst wordt de oude coatlaag afgeschuurd, vervolgens worden de wanden met 2 lagen 300 grams fijn-tix glasmatten gelamineerd. De harssoort die hiervoor gebruikt wordt is een vinylesterhars. De vloer wordt ook met 2 lagen 300 grams glasmatten gelamineerd. De harssoort is dezelfde als bij de wanden.
De trappen met 2 lagen 300 grams glasmatten.
Als alles uitgehard is komt er nog 1 laag vinylesterhars overheen. Vervolgens wordt alles licht opgeschuurd. Vervolgens komt er 2 lagenT40BT precoat op. Deze heeft een grijs/witte kleur en deze coat blijft ligt plakken voor een goede hechting. Vervolgens komen er nog een of twee lagen LT40SB top coat overheen dit is afhankelijk van de kleur. Deze is volledig kleef vrij. De coatings worden aangebracht met een vachtrollen